воскресенье, 23 июля 2017 г.

Mladé karlovarskej basketbalistky už vyhliadajú premiéru v KV Arene

Basketbalová akadémia Karlovy Vary. To je názov, pod ktorým vstupuje do sezóny v BONVER ženskej basketbalovej lige tunajšie Lokomotíva. Súpiska klubu opierajúceho sa už niekoľko rokov predovšetkým o výkony zahraničných posíl sa radikálne premenila a vekový priemer tímu poskladaného z basketbalových nádejí vytipovaných naprieč celým Českom nie je ani dvadsať rokov.

"Že si všetko sedlo, o tom nemôže byť zatiaľ ani reč, "priznáva karlovarská trénerka Marcela Krämer. A tým nemyslí zďaleka len to náročné cestovanie.Klub svoje tréningy totiž tento rok rovnomerne rozdelil medzi Karlovy Vary a Prahu, kde väčšina jeho tohtoročných posíl študuje. "Všetky tie organizačné veci sme už stačili zapracovať, herné stránka ale potrebuje o niečo viac čas u," hovorí trénerka Lokomotívy.

Koľko to bude? "Najmenej polovicu sezóny," predvída. To však neznamená, že by mali Karlovy Vary v súťaži prehrávať. Len všetkým tým novickám bude trvať ešte nejakú dobu, aby si na seba na palubovke zvykli, veď príliš skúseností nemajú ani so samotnou najvyššou súťažou. Privyknúť musí tvrdšie hre, aj času na streľbu, ktorého bude pri zápase oveľa menej.

Niečo už naznačili prípravné zápasy, ktorých odohrala Lokomotíva v príprave celkom slušný počet.To aby mohli vo Varoch vychytať čo najviac chýb, ktoré si mladý tím dokáže pri zápase nadrobit. A čo môže novú trénerku zvlášť tešiť, posledný turnaj v Ostrave pred štartom extraligy vyhral práve jej tím. "Milo ma to prekvapilo," usmieva sa. "Dievčatá si konečne nechali povedať. Stále im hovorím, že by sa malo počúvať. Ja som zodpovedná za výsledky a ak po nich niečo chcem, mali by to dodržiava� �. "

Tiež domáce Ostrava sa ešte len narýchlo zohrávala, na rozdiel od Karlových Varov posilnila tiež o niekoľko cudziniek. "A tie by mali byť od prvej chvíle lepší než domáci hráčky, inak to stráca zmysel," dodáva Krämer.

Že jej tímu nie je v priemere ešte ani dvadsať rokov, to ju toľko netrápi.Skôr ju zaujímajú iné parametre, akými sú výška a váha hráčok. "Máme dve rozehrávačky, ktoré sú podľa môjho vôbec najmenší v lige a k tomu ďalšie, ktorú by ľudia skôr tipli na modeling, takže máme trochu problém aj s váhou. Uvidíme, ako sa s tým všetkým vysporiadame. Rany nemôžeme len rozdávať, ale musíme ich vedieť tiež prijímať, "hovorí trénerka Lokomotívy.

V nedeľňajšom zápase s Nymburk ako veľkým favoritom na jednu z extraligových medailí a tohtoročným účastníkom Eurocup to budú jej hráčky potrebovať. "Ako si s nimi poradíme? To si nechám pre seba, "usmieva sa Kräm er. "Pre nás je to prvý zápas doma, v novom prostredí. Budeme sa mať s čím vyrovnávať.A je celkom jedno, proti komu to bude. "


Комментариев нет:

Отправить комментарий