вторник, 11 апреля 2017 г.

Reja bol s výsledkom spokojný, remízu berie aj Garcia

Druhé rímske derby víťaza nepoznalo, Lazio a AS sa včera popoludní rozišli zmierlivo po bezgólovej remíze. Tréner Biancocelesti Edy Reja bol vzhľadom k tabuľkové situáciu aj priebehu zápasu s výsledkom spokojný a zisk jedného bodu otcovia ani jeho náprotivku Rudimu Garcia…
Lazio, vedené vo včerajšom zápase ako domáci tím, vstupovalo do Derby della Capitale z deviatej pozície, zatiaľ čo jeho rival bol a zostáva druhý. Tomu zodpovedal aj obraz hry, Giallorossi mali prevahu a viac gólových príležitostí, žiadnu z nich ale nevyužili a bránka na Stadio Olimpico tak nepadla.
"V prvom polčase sme si viedli dobre, hrou po stranách sme im robili veľa problémov.Po prestávke už mali väčšie držanie lopty, ale naše defenzíva držala a dovolila im málo šancí, " povedal po zápase Edy Reja. " Mali sme niekoľko sľubných protiútokov, zvlášť príležitosť Onaziho. Rím nás v určitých chvíľach s tlačil, ale chlapci boli neústupní. S remízou som spokojný, " povedal ďalej pre Sky Sport Italia.
Skúsený kouč Lazia po zmene strán prekvapil, keď do hry poslal Stefana Mauriho. Ten naposledy nastúpil v májovom víťaznom derby v rámci finále Coppa Italia , odvtedy ale nehral kvôli trestu za korupciu. "Francesco Totti a Daniele De Rossi nám robili problémy, musel som tieto dva hráčov pokryť.Mauri ešte nebol stopercentný, ale aby sa dostal späť do formy, musí hrať, " uviedol Reja.
Až na finálne riešenie akcií bol s priebehom derby spokojný Rudi Garcia, ktorého tím svojho rivala na jeseň porazil 2: 0 a v tejto sezóne tak taliansku metropolu ovládol. "Mali sme iniciatívu a držali loptu, ale aby ste vyhrali zápas, musíte byť lepší vo finálnej a předfinální fáze. Tu boli nedostatky.Nestačí len útočiť, ale zároveň je potrebné byť pred bránkou odhodlanejšia, " vyhlásil francúzsky kouč.
AS Rím tak aj naďalej stráca na vedúci Juventus deväť bodov, má ale odohraných o zápas menej. "Musíme byť opatrní, keď sa pozeráme na tabuľku, a nepripočíta automaticky tri body, pretože zápas s Parmou nás ešte len čaká. Remízu každopádne môžeme považovať za dobrý výsledok. Robili sme síce všetko pre víťazstvo, ale tím, ktorý dominuje, niekedy robí chyby pri zakončení, " zakončil Garcia.

Комментариев нет:

Отправить комментарий